Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70546 

Re: Re: Re: Amplitude, nulpunten, periode en toppen

Ik heb geprobeerd de toppen te bepalen, ik kwam uit op 1/4$\pi$
3/4$\pi$ en 1/1/4$\pi$,1/3/4$\pi$ en dat y = 4 of -4 ik weet niet ofdat ik dit zo goed doet en hoe ik het anders moet berekenen.
Ook had ik nog een vraag hoe je de nulpunten kunt berekenen. In mijn boek kan ik alleen erover vinden dat ze f(x)=4sin4x naar 0 stellen, dus f(x)=4sin4x=0 en dan daarbij een
1/2$\pi$ (in dit geval bij optellen) zijn er hier nog andere berekeningen voor? (Hoe moet ik dit aanpakken?)(Ze vragen namelijk bereken.)

Yvette
Iets anders - maandag 24 juni 2013

Antwoord

Je weet dat de maxima gelijk aan 4 zijn... dus als je deze vergelijking oplost:

4·sin(4x)=4
sin(4x)=1
4x=1/2$\pi$+k·2$\pi$
x=1/8$\pi$+k·1/2$\pi$

De maxima in [0,2$\pi$] zijn:

1/8$\pi$, 5/8$\pi$, 11/8$\pi$ en 15/8$\pi$.

Hetzelfde kan je doen voor de minima:

4·sin(4x)=-4
Enz...

Lukt dat?

WvR
maandag 24 juni 2013

 Re: Re: Re: Re: Amplitude, nulpunten, periode en toppen 

©2001-2024 WisFaq