Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70549 

Re: Re: Re: Re: Amplitude, nulpunten, periode en toppen

Ik kreeg voor de berekening van het minima
4sin(4x) = -4
sin(4x)=-1
-4x=11/2$\pi$+k·2$\pi$
x= -3/8$\pi$+k·-1/2$\pi$
Minima worden dan:
-3/8$\pi$, -7/8$\pi$,-1/3/8$\pi$,-1/7/8$\pi$

Maar hoe berekende u nou de nulpunten? (zie vorig bericht)
Ik snap hoe je het nu afleest, maar ik moet het ook kunnen berekenen.

Yvette
Iets anders - dinsdag 25 juni 2013

Antwoord

Volgens mij moet het zoiets zijn:

sin(4x)=-1
4x=11/2$\pi$+k·2$\pi$
Enz...

De nulpunten?

4sin(4x)=0
sin(4x)=0
4x=0+k·$\pi$
x=0+k·$\frac{\pi}{4}$
x=0, 1/4$\pi$, 1/2$\pi$, 3/4$\pi$, ...
Enz...

WvR
woensdag 26 juni 2013

©2001-2025 WisFaq