Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70545 

Re: Re: Amplitude, nulpunten, periode en toppen

O, ik zie al een foutje die ik gemaakt heb met mijn GR, ik had
y=4sin(4x)moeten invullen en als ik 2$\pi$/4 doe kom ik uit op $\approx$1,57 en dit is hetzelfde als 1/2$\pi$. Maar als er staat bereken, mag je dit dan zo opschrijven als antwoord aangezien je het met de GR uitrekent? Omdat je het afleest zeg maar. Ik ga de toppen zelf verder proberen

Yvette
Iets anders - zaterdag 22 juni 2013

Antwoord

Je kunt de exacte waarde berekenen uit de formule. Je hebt daarbij je GR niet nodig. Je weet immers dan c=4, dus de periode is 1/2$\pi$.
\[
c = \frac{{2\pi }}{{periode}}\,\, \Leftrightarrow \,\,periode = \frac{{2\pi }}{c}
\]

WvR
zaterdag 22 juni 2013

 Re: Re: Re: Amplitude, nulpunten, periode en toppen 

©2001-2024 WisFaq