Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70544 

Re: Amplitude, nulpunten, periode en toppen

Hallo, ik heb even naar de voorbeelden gekeken, in mijn geval zou dan de grafiek 4 keer vermenigvuldigd dus met een factor 4 ten opzichte van de x-as. En met een factor 1/4 ten opzichte van de y-as.
Nu heb ik in mijn GR deze functie nog geplot, en dan kom ik op een periode van 4, amplitude van 1. Als ik naar mijn grafiek kijk. Maar ik vraag me nog steeds af hoe ik dit moet berekenen en ofdat ik op de goede weg zit of totaal niet.

Yvette
Iets anders - zaterdag 22 juni 2013

Antwoord

Op Periodieke functies stond nog meer...

c=4 dus de periode is 1/2$\pi$.
b=4 dus de amplitude is 4.

Nulpunten: 0, 1/2$\pi$, $\pi$, 11/2$\pi$ en 2$\pi$
Toppen: zelf doen...

Als je de standaardgrafiek y=sin(x) vermenigvuldigt t.o.v. de x-as met en factor 4 dan wordt de amplitude 4 toch?

Lukt dat zo? Zo niet, wat is precies het probleem?

WvR
zaterdag 22 juni 2013

 Re: Re: Amplitude, nulpunten, periode en toppen 

©2001-2024 WisFaq