Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Amplitude, nulpunten, periode en toppen

Ik heb een functie f(x)= 4sin4x binnen het interval [0,2$\pi$] bereken de amplitude nulpunten periode en toppen.
Ik heb in mijn boek een algemene vergelijking van een sinusoïde gevonden y=asinbx+d kan ik deze nu toepassen door
y=4sin4x+d te gebruiken? dan zou a de amplitude wezen dus 4 en de periode is 2$\pi$/b dus 2$\pi$/4 ik weet echt niet goed hoe ik anders hiermee moet beginnen. Zou u mij op weg kunnen helpen?

Yvette
Iets anders - zaterdag 22 juni 2013

Antwoord

Op formule harmonische trilling staat uitleg en een voorbeeld. Zie ook geef de formule. Mischien helpt dat?

Meer informatie op transformaties en sinusoiden. Onderaan de pagina staan voorbeelden van de verschillende transformaties en hoe dat uitwerkt bij de formules.

WvR
zaterdag 22 juni 2013

 Re: Amplitude, nulpunten, periode en toppen 

©2001-2024 WisFaq