Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69668 

Re: Omtrek koordenvierhoek

Ik heb nog een vergelijkbare vraag. In een cirkel met straal 6 cm is een koordentrapezium getekend. Het middelpunt van de cirkel ligt op de grote basis en 1 van de opstaande zijden is 5cm.

Het is nu niet moeilijk om te bewijzen dat de trapezium gelijkbenig is, en de andere opstaande zijde dus ook 5cm. Maar wat is de makkelijkste manier om de lengte van de kleine basis te vinden?

J
Iets anders - woensdag 30 januari 2013

Antwoord

Je hebt koordenvierhoek ABCD met middellijn AB. Nu is sin ÐCAB=5/12.
Hoek C=90+hoekCAB.Dus hoek CAD=180-hoekC-hoek CAB.Dus DC=12sinhoekDAC, de sinusregel in driehoek ADC.

kn
donderdag 31 januari 2013

 Re: Re: Omtrek koordenvierhoek 

©2001-2024 WisFaq