Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omtrek koordenvierhoek

Gegeven een koordenvierhoek ABCD getekend in een gegeven cirkel met middelpunt M en straal 40m. M ligt op AD. CAD = 25° en BCD = 120°. Bereken de omtrek van de koordenvierhoek.

Ik zou met behulp van de cirkeleigenschappen de nodige hoeken berekenen, en dan met de sinusregel de lengtes van de zijden. Is dat de meest voor de hand liggende oplossing?

J
Iets anders - maandag 28 januari 2013

Antwoord

Zeker, AD=80 en de hoeken kun je berekenen.

kn
maandag 28 januari 2013

 Re: Omtrek koordenvierhoek 

©2001-2024 WisFaq