Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67973 

Re: Re: Re: Bepalen van een snijpunt van een vlak met een lijn in een piramide

c+L(a-c)+M(b-c) =1/2c + K(1/2c - a - b)
c+la-lc+mb-mc-1/2c-1/2kc+ka+kb=0
a(l+k)+b(m+k)+c(1/2c-m-1/2k)=0
l+k=0 (1) stel l=1 dan k=-1 en m =1
m+k=0 (2)
1/2c-m-1/2k=0(3)

invullen in de eerste geeft c+1(b-c)+1(a-c)

(2) m+ k=0
(3)1/2kc-m-1/2k=0+


c+L(a-c)+M(b-c)=c+1(a-c)+1(b-c)=c+a-c+b-c=a+b-c is dit nu is dit weer fout !

bouddo
Leerling mbo - donderdag 12 juli 2012

Antwoord

In regel 2 staat op de derde positie -Lc. Waar vind ik deze term terug in regel 3??

Op een bepaald moment eindig je je oplosstrategie met de opmerking 'stel L = 1'.
Dat kan natuurlijk niet. Waarom zou L = 1 moeten zijn? Omdat dat een mooi getal is? Maar 5 is toch ook mooi!
Wat je moet doen is het volgende.
De drie vergelijkingen in K, L en M moet je door optellingen/aftrekkingen zó manipuleren dat je een vergelijking met maar één variabele overhoudt.

MBL
donderdag 12 juli 2012

 Re: Re: Re: Re: Bepalen van een snijpunt van een vlak met een lijn in een pira 

©2001-2024 WisFaq