\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 67969 Re: Re: Bepalen van een snijpunt van een vlak met een lijn in een piramide Ok ik zie mijn fout dan krijg ik dus: c+la-lc+mb-mc-1/2c+1/2kc+ka+kb=0 a(l+k)+b(m+k)+c(1/2+1/2k-m)=0 l+k=0 (1) m+k=0 (2) 1/2+1/2k-m=0 (3) (2)+(3)=1+1 1/2k=0--1 1/2k=-1 k=-2/3 in (1) invullen l-2/3=0-- l=2/3 in (2) invullen m-2/3=0-- m=2/3 Dan is dus het snijpunt van de plaatsvector S in een van de twee vv invullen ik gebruik de eerste: S=c+L(a-c)+M(b-c)=c+2/3a-2/3c+-2/3b+2/3c=2/3a-2/3b+c maar het model geeft s=1/3a+1/3b+1/3 c??? bouddo Leerling mbo - donderdag 12 juli 2012 Antwoord Regel 1 van je uitwerking bevat nog een foutje! Als je de 1/2kc van rechts naar links verplaatst, verandert het teken toch!? MBL donderdag 12 juli 2012 Re: Re: Re: Bepalen van een snijpunt van een vlak met een lijn in een piramide ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ok ik zie mijn fout dan krijg ik dus: c+la-lc+mb-mc-1/2c+1/2kc+ka+kb=0 a(l+k)+b(m+k)+c(1/2+1/2k-m)=0 l+k=0 (1) m+k=0 (2) 1/2+1/2k-m=0 (3) (2)+(3)=1+1 1/2k=0--1 1/2k=-1 k=-2/3 in (1) invullen l-2/3=0-- l=2/3 in (2) invullen m-2/3=0-- m=2/3 Dan is dus het snijpunt van de plaatsvector S in een van de twee vv invullen ik gebruik de eerste: S=c+L(a-c)+M(b-c)=c+2/3a-2/3c+-2/3b+2/3c=2/3a-2/3b+c maar het model geeft s=1/3a+1/3b+1/3 c??? bouddo Leerling mbo - donderdag 12 juli 2012
bouddo Leerling mbo - donderdag 12 juli 2012
Regel 1 van je uitwerking bevat nog een foutje! Als je de 1/2kc van rechts naar links verplaatst, verandert het teken toch!? MBL donderdag 12 juli 2012
MBL donderdag 12 juli 2012
©2001-2024 WisFaq