Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67977 

Re: Re: Re: Re: Bepalen van een snijpunt van een vlak met een lijn in een pira

c+L(a-c)+M(b-c) =1/2c + K(1/2c - a - b)
c+la-lc+mb-mc-1/2c-1/2kc+ka+kb=0
a(l+k)+b(k+m)+c(1/2-l-m-1/2k)=0
l+k=0 (1)
k+m=0 (2)
1/2-l-m-1/2k=0 (3)

kan je nu deze drie vergelijkingen zo manipuleren dat een van de onbekenden weg valt en je de andere kunt vinden? volgens mij gaat dat hierf niet?

bouddo
Leerling mbo - zondag 15 juli 2012

Antwoord

Als je (1) en (2) aftrekt, valt K weg en hou je over L - M = 0 zodat L = M.
Als je (3) eerst verdubbelt, krijg je 1 - 2L - 2M - K = 0
Door (2) en deze verdubbelde (3) op te tellen, valt K weg en hou je iets over met L en M.
Maar L = M, dus......

MBL
zondag 15 juli 2012

©2001-2024 WisFaq