Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67008 

Re: Oppervlakte van een cirkel

goedemorgen ik weet niet of ik het nu goed doe
0 tot piòÖ(1-cos2t)-sintdt=
0 tot pi -òÖ(sin2t)(-cost)
=0 totpi 1/3sin3t(-sin) volgensmij is dit niet goed

Bouddo
Leerling mbo - zondag 26 februari 2012

Antwoord

Vanaf je eerste regel :
0 tot pi òÖ(1-cos2t)(-sint).dt =
0 tot pi òsint.(-sint).dt =
0 tot pi -òsin2t.dt =
pi tot 0 òsin2t.dt

Vervang nu sin2t door 1/2(1-cos2t)

en je bekomt door splitsing 2 eenvoudige integralen.

Lukt het nu?

LL
zondag 26 februari 2012

 Re: Re: Oppervlakte van een cirkel 

©2001-2024 WisFaq