Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67009 

Re: Re: Oppervlakte van een cirkel

Nee helaas ik weet niet wat u bedoeld

Bouddo
Leerling mbo - zondag 26 februari 2012

Antwoord

Eerst nog dit : als je schrijft "0 tot pi" veronderstel ik dat 0 de bovengrens is en pi de ondergrens is.

Uit de verdubbelingsformule cos(2t) = cos2t - sin2t volgt
cos(2t) = 1 - 2.sin2t en dus

sin2t = 1/2.(1 - cos(2t))

De integraal
p tot 0 òsin2t.dt =
p tot 0 ò1/2.(1 - cos(2t)).dt =
p tot 0 [ò1/2.dt - ò1/2.cos(2t).dt]
p tot 0 [ò1/2.dt - ò1/4.cos(2t).d(2t)]
p tot 0 [1/2.t - 1/4.sin(2t)] =
(p/2 - 0) - (0 - 0) = p/2

LL
zondag 26 februari 2012

©2001-2025 WisFaq