Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65687 

Re: Re: Lengte van een boog berekenen (in excel)

het lukt niet U zegt om de straal te berekenen moet volgende formule worden gebruikt r2 = a2 + (r-b)2
maar de r weet ik niet het enige gegeven dat ik heb is hoogte van de boog en de breedte ervan.
Bv: 30 m breedt, 6 m hoog = 33.104 meter lang
hoe kom ik aan die 33.104 booglengte(internet reken prorama)
met uw formule r = (a2 + b2)/(2b) deed ik volgend
30*30= 900
6*6=36
936 / 12 = r 78
Is dit juist? en wat nu?

wallae
Iets anders - donderdag 15 september 2011

Antwoord

Kijk nog eens goed naar het plaatje.
De letter a staat bij de HELFT van de breedte.
Je krijgt dus een andere waarde voor r.
En dan kun je de laatste formule gebruiken, dus r·2·arcsin(a/r)
succes,

Anneke
maandag 19 september 2011

 Re: Re: Re: Lengte van een boog berekenen (in excel) 

©2001-2025 WisFaq