Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 34660 

Re: Lengte van een boog berekenen (in excel)

zou er iemand deze formule in excel klaar hebben?
Dank U

wallae
Iets anders - dinsdag 13 september 2011

Antwoord

Je kunt de formule gemakkelijk zelf maken in Excel.
q65687img1.gif
De bekende getallen in het voorbeeld zijn de a en de b.
a is namelijk de helft van de breedte, dus 1.5
b is de hoogte, dus 0.5
De straal r kun je dan berekenen met de formule:
r2 = a2 + (r-b)2
Hieruit volgt:
r = (a2 + b2)/(2b)
Voor hoek x geldt:
sin(x) = a/r, dus x = arcsin(a/r)
Het ligt een beetje aan de versie van Excel, hoe je zo'n arcsin moet invoeren.
De lengte van de boog is dan gelijk aan rˇ2ˇarcsin(a/r)
Lukt dat?
succes,

Anneke
woensdag 14 september 2011

 Re: Re: Lengte van een boog berekenen (in excel) 

©2001-2025 WisFaq