Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65701 

Re: Re: Re: Lengte van een boog berekenen (in excel)

ok, de eerste heb ik
bv a 30 en b 6
15*15=225
6*6=36
225+36=261
261/12=21,7500
R=21,75

Laatste niet !!
sin(x) = a/r, dus x = arcsin(a/r)
30/21,75= 1,37931

r·2·arcsin(a/r)
21,75*2*1,37931
=59,9999

Dit is niet juist denk ik, waar ga ik fout?
DANK U

wallae
Iets anders - maandag 19 september 2011

Antwoord

Let op: a is dus nog steeds de HELFT van 30, dus 15.
Je krijgt dus:
r·2·arcsin(a/r)=21,75·2·arcsin(15/21,75)=21,75·2·0,761=33,104
groet,

Anneke
maandag 19 september 2011

 Re: Re: Re: Re: Lengte van een boog berekenen (in excel) 

©2001-2025 WisFaq