Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63919 

Re: Sinus exact oplossen

Ik kan je niet helemaal volgen hoe je van die laatste stap:
met x is element van [0,2p] geeft dit:
opeens bij de uitkomst komt? Mag je dit plotten en vervolgens intersect gebruiken? Of is het dan niet niet meer exact.

Bij voorbaat dank

Ruben
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 27 juni 2011

Antwoord

Daarboven stond x=k·2p dus kies k=0 of 1. Ook voor het tweede deel van de oplossing kies k=0, 1, ... zolang je dan maar binnen het domein blijft.

WvR
dinsdag 28 juni 2011

 Re: Re: Sinus exact oplossen 

©2001-2024 WisFaq