Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65320 

Re: Re: Sinus exact oplossen

Daarboven stond x=k�2p dus kies k=0 of 1. Ook voor het tweede deel van de oplossing kies k=0, 1, ... zolang je dan maar binnen het domein blijft.

En je mag alleen maar gehele getallen invullen of... en waarom juist de 0 en 1?

Ruben
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 juni 2011

Antwoord

Dat is de notatie voor oplossingen van dit soort vergelijkingen. Er zijn doorgaaans oneindig veel oplossingen die je dan aangeeft met bijvoorbeeld:

1/2p+k·2p met kÎ

En is dan (inderdaad!) de verzameling van gehele getallen. Die k kan dus 1 zijn of 100 maar ook -23 of -1.000.000. Op die manier kan je een oneindige verzameling van oplossingen opschrijven zonder dat je inkt op raakt...

WvR
dinsdag 28 juni 2011

 Re: Re: Re: Sinus exact oplossen 

©2001-2025 WisFaq