Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65298 

Re: Rekenkundige rij en interpolatie

Hallo Kn,
Ik, had het te laat gezien. Dat klopt, geen 50 maar 25!!
Graag nog een aanwijzing hoe je k dan vinden kan...
n(a+8v)=2425 en a+8v=25 dan is n=2425/25=97..
Maar k dan?
Groeten en bedankt voor de verwijzing naar de rekenfout!

Rik Le
Iets anders - zaterdag 25 juni 2011

Antwoord

Rik,
Zelf wat proberen kan ook leerzaam zijn.Interpoleer tussen elke 2 termen van de oorsprokelijke reeks 1 nieuwe term. Hoeveel nieuwe termen komen er dan bij?

kn
zaterdag 25 juni 2011

 Re: Re: Rekenkundige rij en interpolatie 

©2001-2024 WisFaq