Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64987 

Re: Re: Vergelijking oplossen

Dat lukt wel, maar ik weet niet zeker of het zo opgelost mag worden; als volgt: {2.cos^2(x) - 1}.cos(x) = -(1/4)
en nu komt het: cos(x)= -(1/4)of 2.cos(x) = -(1/2)--
2.cos(x)=cos(2pi/3) of cos (4pi/3) enz.
Verder stel ik 2.cos^2(x)- 1 = 0 -- cos(x)=(1/2).sqr2 --
cos(x)=cos(pi/4) of cos(7pi/4) enz.
Zelf heb ik hier een goed gevoel over, maar hoor toch graag nog even uw instemming! Bij voorbaat hartelijk dank!

Johan
Student hbo - vrijdag 20 mei 2011

Antwoord

Johan,
Mijn instemming geef ik niet. Invullen van cos2x=2cos2x -1 in 4cos2xcosx+1=0 geeft:8cos3x-4cosx+1=0.Probeer nu eens voor cosx een waarde te vinden die aan deze vergelijking voldoet.

kn
zaterdag 21 mei 2011

 Re: Re: Re: Vergelijking oplossen 

©2001-2024 WisFaq