Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64997 

Re: Re: Re: Vergelijking oplossen

Stel cos(x)=p,dan(2p)3-4p+1=0® (2p-1)(4p2+2p-1)=0®
p=0.5; 0.3; -0.8 Dit klopt geheel met de grafiek in Wolfram Alpha! cos(x)= 0.5 ® cos(x)=cos(pi/3) of cos(5pi/3) enz.
Echter met cos(x)=0.3 en cos(x)=-0.8 kan ik niet veel; of anders gezegd: komen niet voor in de tabel! Is hiermede de kous af? Gaarne uw mening! Bij voorbaat hartelijk dank!

Johan
Student hbo - zaterdag 21 mei 2011

Antwoord

Johan,
Uit 4cos2x+2cosx-1=0 volgt:cosx=(-1+Ö5)/4,dus x=0,4p en uit
cos(-1-Ö5)/4 volgt dat x=0,8p.Dat was alles.

kn
zondag 22 mei 2011

©2001-2024 WisFaq