Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58142 

Re: Vergelijking oplossen

Uw advies opvolgend komt er te staan:
4.sin(2x).cos(2x).cos(x) + sin(2x) = 0
sin(2x){4.cos(2x).cos(x) + 1} = 0
sin(2x)=0 sin(2x)=sin(0) 2x= k.2pi en pi + k.2pi
x=k.pi of pi/2 + k.pi; Maar dan:
4.cos(2x).cos(x) + 1 = 0 cos(2x).cos(x)= -(1/4) en nu weet ik het eigenlijk niet meer. Wie kan mij weer uit het slob halen? Bij voorbaat hartelijk dank!

Johan
Student hbo - woensdag 18 mei 2011

Antwoord

Johan,
cos 2x= 2cos2x-1.Vul dat eens in probeer zelf of je verder kunt komen.

kn
donderdag 19 mei 2011

 Re: Re: Vergelijking oplossen 

©2001-2024 WisFaq