Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Hallo!
Ik zit met een probleem...
We moeten
sin 3x + sin 5x + sin 2x = 0
oplossen... maar ik weet niet hoe ik dat kan doen...
ik zou om te beginnen wel de formule van simpson kunnen toepassen, dan bekom je
2 sin 4x * cos x + sin 2x = 0
maar verder dan dat geraak ik niet...
Moet ik dan sin 2x herschrijven als 2 * sin x * cos x? Of doe ik dat beter niet?
ik weet wel dat ik een term vooraan moet zetten en uiteindelijk een product bekomen, maar ik vind het niet!
Indien ik het product gevonden zou hebben zou ik het verder zelf moeten vinden!

Kunnen jullie mij helpen?
Danku!

Groetjes

Evy

Evy
3de graad ASO - woensdag 28 januari 2009

Antwoord

Evy,
Gebruik de relatie sin4x=2sin2xcos2x.

kn
woensdag 28 januari 2009

Re: Vergelijking oplossen

©2001-2024 WisFaq