Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen tweedegraads vergelijking

Beste,

Als ik de vraag
4log(x+4)-2(4log(x+1))=1/2
herleid kom ik uit op de volgende vergelijking:
2x2+3x-2=0
Hoe ontbind ik deze functie in factoren?
want via de abc-formule kom ik uit op een discriminant van 17, terweil het antwoordenboek de waardes x=-2 en x=1/2
Echter als ik deze waardes controleer door bij deze functie haakjes weg te werken: (x+2)(x-1/2) dan kom ik uit op x2+11/2x-1=0 uit.

bij voorbaat dank

Leon K
Student universiteit - zaterdag 22 januari 2011

Antwoord

Ik denk dat je discriminant 25 is.
En hou in de gaten dat oplossingen groter dan -1 moeten zijn.

MBL
zondag 23 januari 2011

 Re: Oplossen tweedegraads vergelijking 
 Re: Oplossen tweedegraads vergelijking 

©2001-2024 WisFaq