Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64109 

Re: Oplossen tweedegraads vergelijking

pff... overduidelijk overheen gekeken.
Bedankt voor het vlotte antwoord.
ik ben er inmiddels uit, heb de volgende methode gebruikt:
Ontbinden als: (2x + a)(x + b)
a x b = -2 en 2b + a = +3
daarbij kwam ik uit op (2x-1)(x+2)=0 en die klopte.

Leon K
Student universiteit - zondag 23 januari 2011

Antwoord

Als het antwoordenboek x = -2 als geaccepteerd antwoord vermeldt, dan klopt dat niet.
De vorm log(x+1) dwingt je om x -1 te houden, dus x = -2 vervalt als oplossing.
De andere logaritmevorm dwingt je om x -4 te houden, maar dat is automatisch in orde vanwege x -1.

MBL
zondag 23 januari 2011

©2001-2024 WisFaq