Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61334 

Re: Cyclometrische functie

Maar bij die eerste oefening, de asymptoten naar + en - oneindig, dus dan krijg je:
Bgcos 2/+¥ = Bgcos 0 = -1 ?
en hoe zit dat dan met -¥?
en met de andere asymptoten?

voor vraag 2: ik heb nu:
2x.Ö(1-2x2) + x. Ö(1-x2) = Ö(3)/2
en dan beide kanten kwadrateren? dus:
4x2-8x4+x2-x4+4x2.Ö(1-2x2).Ö(1-x2)= (Ö(3)/2)2
kan dit? en hoe moet ik dan verder

bedankt!

Shari
3de graad ASO - zondag 10 januari 2010

Antwoord

Bgcos 0 = p/2 !!!
Voor x®-¥ krijg je hetzelfde resultaat.
Dus is er een horizontale asymptoot : y = p/2

De vergelijking die je moet oplossen is :
2x.Ö(1-x2) + x.Ö(1-4x2) = Ö(3)/2
Dan inderdaad de twee leden kwadrateren, het dubbel product met de vierkantswortel afzonderen, en opnieuw de twee leden kwadrateren.
Nogal wat werk maar dat levert wel een eenvoudige bikwadratische vergelijking op : 112x4-40x2+3=0

LL
zondag 10 januari 2010

 Re: Re: Cyclometrische functie 

©2001-2025 WisFaq