Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cyclometrische functie

Beste wisfaq,

Zou u me verder kunnen helpen met deze oefening aub:
1) Geef het domein, beeldgebied, snijpunten, afgeleide en de asymptoten van volgende functie:
y=Bgcos 2/x
de snijpunten en de afgeleide heb ik al maar bij het BEELDGEBIED en de ASYMPTOTEN weet ik het niet

2) los op: Bgsin2x + Bgsin x = p/3
ik heb al: Stel Bgsin 2x= a en sin2a=x
en Stel Bgsin x = b en sinb = x
dan: a+b=p/3
dus: sin(a+b) = sina.cosb + sinb. cosa
= x . cos b + x . cos a
= x . Ö(1-x2) + x . Ö(1-x2)
= 2x. Ö(1-x2)
en verder weet ik het niet

Alvast bedankt

Shari
3de graad ASO - vrijdag 8 januari 2010

Antwoord

Hallo
1) Blijkbaar heb je het domein gevonden : \]-2,2[
De cosinus neemt daarin alle waarden tussen -1 en 1 (behalve 0)aan, dus de hoek (= het beeld) kan waarden aannemen tussen 0 en p.
De asymptoten komen voor in de grenspunten van het domein.
Zoek dus de limiet voor x®-¥ en x®+¥

2) Je maakt een fout:
Bgsin2x=aÛsina=2x en NIET sin2a=x
Verder:

Zie Cyclometrische functies

LL
zaterdag 9 januari 2010

 Re: Cyclometrische functie 
 Re: Cyclometrische functie 

©2001-2024 WisFaq