Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61362 

Re: Re: Cyclometrische functie

Er is dus enkel een horizontale asymptoot?
En als snijpunten:
met x-as: Bgcos 2/x -- f(x) = 0 DUS Bgcos 2/x = 0
we weten dat bgcos -1=0 DUS 2/x = -1 -- x = -2
klopt dit?
en met de y-as: Bgcos 2/0 ...en dan? delen door 0 mag toch niet?
en voor de eerste afgeleide kom ik uit: (x-2)/(V(1-x2).x2)
nulpunten zoeken-- V(1-x2) . x2 = 0
Dus x = 0 of x = 1 of x = -1
klopt dit?
Voor oefening 2 kom ik uit:
x=1/2 of -1/2 en x = V(3/28) en -V(3/28)
men zou bepaalde uitkomsten dan moeten verwerpen, even invullen dus en zien of ze kloppen, anders doorschrappen MAAR weet u toevallig waar men Bgsin vindt op het grafisch rekenmachine?

bedankt

Shari
3de graad ASO - zondag 10 januari 2010

Antwoord

Let op! Bgcos(-1) = p
En Bgcos(1) = 0
Dus 2/x = 1 en x=2
Er is geen snijpunt met de y-as vermits x=0 niet tot het domein behoort.
Je afgeleide ziet er niet goed uit, je moet vinden :

q61365img1.gif

Voor vraag 2 geldt inderdaad dat Ö(3/28) = Ö21/14
Bgsin zul je inderdaad niet vinden, probeer Arcsin of sin-1 eens.

LL
zondag 10 januari 2010

 Re: Re: Re: Cyclometrische functie 

©2001-2024 WisFaq