Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60424 

Re: Re: Re: Raaklijn ellips uit een punt

Dank u voor deze opmerking

Nu heb ik:
D=(2m2+4m)2-4.((1/5)+m2).(m2+4m+3)=0
Û4m4+16m3+16m2-((4/5)m2+(16/5)m+(12/5)+4m4+16m3+12m2)=0
Û(16/5)m2-(16/5)m-(12/5)=0

M uithalen:
D= (-16/5)2-4.(16/5).(-12/5)=(1024/25)
m= ((16/5)+(32/5))/(32/5)= 3/2
of ((16/5)-(32/5))/(32/5)= -1/2

De vergelijkingen van de raaklijnen zijn dus:
y=(3/2).(x+1)+2
en y=(-1/2).(x+1)+2

Maar ik denk dat er iets niet klopt, want wanneer ik de raaklijnen aan de ellips teken, raaken ze niet maar gaan ze er door...

Groeten
Yunessa.

Yuness
3de graad ASO - zondag 11 oktober 2009

Antwoord

Beste Yunessa,

Volgens mij is het helemaal goed! Misschien teken je de ellips of de rechten verkeerd, gebruik je voldoende haakjes? Het zijn precies de raaklijn aan de ellips, vanuit het gegeven punt.

mvg,
Tom

td
zondag 11 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq