\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 60422 Re: Re: Raaklijn ellips uit een punt Dus:(x2/5)+(m(x+1)+2)2=1 Vervolgens: (x2/5)+(m(x+1))2+4m(x+1)+3=0 Û(x2/5)+(mx+m)2+4mx+4m+3=0 Û(x2/5)+m2x2+2m2x+m2+4mx+4m+3=0 Û(x2/5)+m2x2+(2m2+4m)x+m2+4m+3=0 D=(2m2+4m)2-4.m2.(m2+4m+3) =(4m4+16m3+16m2)-(4m4+16m3+12m2) =4m4+16m3+16m2-4m4-16m3-12m2 =4m2 Maar bij het gelijkstellen van de discriminant aan 0 komt het er toch op neer dat m ook gelijk is aan 0... Of ik heb een fout in mijn berekening. Groeten! Yuness 3de graad ASO - zaterdag 10 oktober 2009 Antwoord Beste Yunessa, Het loopt goed tot wanneer je D berekent. In x2 is er ook een term x2/5, die coëfficiënt 1/5 vergeet je bij de 'a' van ax2+bx+c. mvg, Tom td zaterdag 10 oktober 2009 Re: Re: Re: Raaklijn ellips uit een punt ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dus:(x2/5)+(m(x+1)+2)2=1 Vervolgens: (x2/5)+(m(x+1))2+4m(x+1)+3=0 Û(x2/5)+(mx+m)2+4mx+4m+3=0 Û(x2/5)+m2x2+2m2x+m2+4mx+4m+3=0 Û(x2/5)+m2x2+(2m2+4m)x+m2+4m+3=0 D=(2m2+4m)2-4.m2.(m2+4m+3) =(4m4+16m3+16m2)-(4m4+16m3+12m2) =4m4+16m3+16m2-4m4-16m3-12m2 =4m2 Maar bij het gelijkstellen van de discriminant aan 0 komt het er toch op neer dat m ook gelijk is aan 0... Of ik heb een fout in mijn berekening. Groeten! Yuness 3de graad ASO - zaterdag 10 oktober 2009
Yuness 3de graad ASO - zaterdag 10 oktober 2009
Beste Yunessa, Het loopt goed tot wanneer je D berekent. In x2 is er ook een term x2/5, die coëfficiënt 1/5 vergeet je bij de 'a' van ax2+bx+c. mvg, Tom td zaterdag 10 oktober 2009
td zaterdag 10 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq