\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 59839 Re: Re: Re: Wortels van breuken in standaardvorm Exuses, maar voor mij is het nog niet helemaal helder. Kunt u voor mij een zelfde soort som uitwerken, maar met andere getallen? Bijvoorbeeld:((4√5)/(3√6))4. Raymon Student hbo - woensdag 22 juli 2009 Antwoord Geen punt...$\eqalign{ & \left( {\frac{{4\sqrt 5 }}{{3\sqrt 6 }}} \right)^4 = \cr & \frac{{\left( {4\sqrt 5 } \right)^4 }}{{\left( {3\sqrt 6 } \right)^4 }} = \cr & \frac{{4^4 \cdot \left( {\sqrt 5 } \right)^4 }}{{3^4 \cdot \left( {\sqrt 6 } \right)^4 }} = \cr & \frac{{256 \cdot 25}}{{81 \cdot 36}} = \cr & 2\frac{{142}}{{729}} \cr}$Vanwege de 4de macht (even!) raak je de wortels zelfs geheel kwijt... WvR woensdag 22 juli 2009 Re: Re: Re: Re: Wortels van breuken in standaardvorm ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Exuses, maar voor mij is het nog niet helemaal helder. Kunt u voor mij een zelfde soort som uitwerken, maar met andere getallen? Bijvoorbeeld:((4√5)/(3√6))4. Raymon Student hbo - woensdag 22 juli 2009
Raymon Student hbo - woensdag 22 juli 2009
Geen punt...$\eqalign{ & \left( {\frac{{4\sqrt 5 }}{{3\sqrt 6 }}} \right)^4 = \cr & \frac{{\left( {4\sqrt 5 } \right)^4 }}{{\left( {3\sqrt 6 } \right)^4 }} = \cr & \frac{{4^4 \cdot \left( {\sqrt 5 } \right)^4 }}{{3^4 \cdot \left( {\sqrt 6 } \right)^4 }} = \cr & \frac{{256 \cdot 25}}{{81 \cdot 36}} = \cr & 2\frac{{142}}{{729}} \cr}$Vanwege de 4de macht (even!) raak je de wortels zelfs geheel kwijt... WvR woensdag 22 juli 2009
WvR woensdag 22 juli 2009
©2001-2024 WisFaq