Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59837 

Re: Wortels van breuken in standaardvorm

Bedankt voor de snelle reactie! Super!
Er is mij hier nog 1 ding onduidelijk, te weten na het 2 = teken. Hier wordt boven de streep 3x wortel 3 gedaan (gevolg van macht3 neem ik aan), maar onder de streep 2x wortel 2. De reden waarom boven de streep 3x wordt gedaan, en onder de streep 2x is mij niet duidelijk. Kan hier nader antwoord op worden gegeven? Alvast bedankt!

Raymon
Student hbo - woensdag 22 juli 2009

Antwoord

Het gaat om (2√3)3 en (3√2)3. Dat wordt dan:

(2√3)3=23·(√3)3=8·3√3
(3√2)3=33·(√2)3=27·2√2

(√3)3=(√3)2·√3=3·√3 zoiets...

Hopelijk helpt dat...

WvR
woensdag 22 juli 2009

 Re: Re: Wortels van breuken in standaardvorm 

©2001-2025 WisFaq