\require{AMSmath} Wortels van breuken in standaardvorm Mijn vraag is hoe ik de volgende uitdrukking in standaardvorm kan weergeven:((2√3)/(3√2))3Ik hoop dat iemand mij dit stapgewijs kan uitleggen! Raymon Student hbo - woensdag 22 juli 2009 Antwoord Dat moet kunnen: \eqalign{ & \left( {\frac{{2\sqrt 3 }} {{3\sqrt 2 }}} \right)^3 = \cr & \frac{{\left( {2\sqrt 3 } \right)^3 }} {{\left( {3\sqrt 2 } \right)^3 }} = \cr & \frac{{8 \cdot 3\sqrt 3 }} {{27 \cdot 2\sqrt 2 }} = \cr & \frac{{24\sqrt 3 }} {{54\sqrt 2 }} = \cr & \frac{{4\sqrt 3 }} {{9\sqrt 2 }} \cdot \frac{{\sqrt 2 }} {{\sqrt 2 }} = \cr & \frac{{4\sqrt 6 }} {{18}} = \cr & \frac{2} {9}\sqrt 6 \cr} Je moet maar 's kijken. Als er een stap niet duidelijk is, dan horen we 't wel... WvR woensdag 22 juli 2009 Re: Wortels van breuken in standaardvorm ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Mijn vraag is hoe ik de volgende uitdrukking in standaardvorm kan weergeven:((2√3)/(3√2))3Ik hoop dat iemand mij dit stapgewijs kan uitleggen! Raymon Student hbo - woensdag 22 juli 2009
Raymon Student hbo - woensdag 22 juli 2009
Dat moet kunnen: \eqalign{ & \left( {\frac{{2\sqrt 3 }} {{3\sqrt 2 }}} \right)^3 = \cr & \frac{{\left( {2\sqrt 3 } \right)^3 }} {{\left( {3\sqrt 2 } \right)^3 }} = \cr & \frac{{8 \cdot 3\sqrt 3 }} {{27 \cdot 2\sqrt 2 }} = \cr & \frac{{24\sqrt 3 }} {{54\sqrt 2 }} = \cr & \frac{{4\sqrt 3 }} {{9\sqrt 2 }} \cdot \frac{{\sqrt 2 }} {{\sqrt 2 }} = \cr & \frac{{4\sqrt 6 }} {{18}} = \cr & \frac{2} {9}\sqrt 6 \cr} Je moet maar 's kijken. Als er een stap niet duidelijk is, dan horen we 't wel... WvR woensdag 22 juli 2009
WvR woensdag 22 juli 2009
©2001-2025 WisFaq