Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 20993 

Re: Recursieve formules

Hoi,

De recursie formule lukt me aardig met de eerste term: U(n-1), maar nu heb ik wel een probleempje met U(n-1)+U(n-2)..

Gegeven=
U(n)=2U(n-1)+U(n-2) (Door n-2 kom ik dus in de problemen)
U(0)=2 en U(1)=3

Ik voer in (volgens het antwoordmodel):

nMin = 0
U(n) = 2U(n-1)+U(n-2)
U(nMin) = {3.2} (moet eigenlijk een komma zijn, maar ik weet niet hoe je dat moet doen met mijn TI-84 en volgens mij is een punt hetzelfde.

Ik krijg nu (behalve de eerste term 3,2 geeft hij aan) voor de rest alleen maar errors..

Kunt u mij helpen?

Groeten,
Bovenbouwleerling


Bram
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 januari 2009

Antwoord

Toen ik jouw voorbeeld intikte, kreeg ik ook uitsluitend errors.
Even zoeken leverde de volgende oorzaak op: onder Tablesetup bleek de op-een-na-laatste regel op 'ask' te staan en bij de eerste en tweede regel stonden breuken. En dat kan met rijen natuurlijk niet.
Toen dat veranderd was, gaf de machine keurig de verlangde resultaten.
Kijk dus even hoe het bij jou ingesteld is.
Wat die komma betreft: die zit toch gewoon boven de toets met 7 erop?

MBL

MBL
donderdag 15 januari 2009

 Re: Re: Recursieve formules 

©2001-2024 WisFaq