Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57757 

Re: Bepalen van y tot de n-de, n element van N

Ik weet om de waarheid te zeggen de aanpak van deze opgave niet. Er zijn bijvoorbeeld twee onbekenden een y en een x.
(sin y)'verandert in cos y en (cos 2x)' in - 2.sin 2x
Wederom differentieren levert:
- sin y = - 2.2.cos 2x of sin y = 2.2.cos 2x enz.
Ik zie niet in dat de uitkomst op 2 eindigt?!
Alvast bedankt voor het ontwarren van deze knoop!

Johan
Student hbo - maandag 5 januari 2009

Antwoord

Let op met het differentieren, want als je ervoor kiest om te differentieren naar x, dan wordt (mbv de kettingregel)
(sin y)'=cos(y) y' (en dus niet alleen cos(y))

Ik denk dat de opgave eenvoudig wordt als je de sinus probeert uit te drukken als cosinus (sin x=cos(p/2-x)) bijvoorbeeld.

Bernhard
maandag 5 januari 2009

 Re: Re: Bepalen van y tot de n-de, n element van N 

©2001-2024 WisFaq