\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 57774 Re: Re: Bepalen van y tot de n-de, n element van N Zit zo op de juiste koers? Gegeven: sin y = cos 2x cos(pi/2-y)=cos2x; F(x,y)= cos2x-cos(pi/2-y)=0 d/dx F(x,y)=d/dx{cos2x-cos(pi/2-y)}=d/dx 0 -- -2sin2x + sin(pi/2-y)y'= 0 -- y'= 2sin(2x)/sin(pi/2-y)-- Nu op weg naar y" d/dx(-2sin2x + sin(pi/2-y)y') = 0 -- -4cos2x + cos(pi/2-y)y'+ sin(pi/2-y)y"= 0 -- Nu y' substitueren! -4cos2x + cos(pi/2-y)(2sin2x/sin(pi/2-y)+ sin(pi/2-y)y"=0 Hieruit y" isoleren enz? Johan Student hbo - dinsdag 6 januari 2009 Antwoord Zo kan je bezig blijven, eigenlijk wordt het zo een cirkelredenering, wat volgens mij niet de bedoeling is. Probeer eens y expliciet als functie van x te schrijven, dus y=f(x). (meerdere mogelijkheden). Die kan je vervolgens makkelijk differentiëren. Bernhard dinsdag 6 januari 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zit zo op de juiste koers? Gegeven: sin y = cos 2x cos(pi/2-y)=cos2x; F(x,y)= cos2x-cos(pi/2-y)=0 d/dx F(x,y)=d/dx{cos2x-cos(pi/2-y)}=d/dx 0 -- -2sin2x + sin(pi/2-y)y'= 0 -- y'= 2sin(2x)/sin(pi/2-y)-- Nu op weg naar y" d/dx(-2sin2x + sin(pi/2-y)y') = 0 -- -4cos2x + cos(pi/2-y)y'+ sin(pi/2-y)y"= 0 -- Nu y' substitueren! -4cos2x + cos(pi/2-y)(2sin2x/sin(pi/2-y)+ sin(pi/2-y)y"=0 Hieruit y" isoleren enz? Johan Student hbo - dinsdag 6 januari 2009
Johan Student hbo - dinsdag 6 januari 2009
Zo kan je bezig blijven, eigenlijk wordt het zo een cirkelredenering, wat volgens mij niet de bedoeling is. Probeer eens y expliciet als functie van x te schrijven, dus y=f(x). (meerdere mogelijkheden). Die kan je vervolgens makkelijk differentiëren. Bernhard dinsdag 6 januari 2009
Bernhard dinsdag 6 januari 2009
©2001-2024 WisFaq