Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57752 

Re: Omrekenen

bedankt, en hoe is de methode als ik het niet perse met formules hoef te berekenen. mvg jan.

jan he
Student hbo - maandag 5 januari 2009

Antwoord

Jan,
Dat gaat als volgt. Teken een rechthoekige driehoek ABC met ÐB=1/2p en ÐA=a. In dit gaval is BC=1 en AC=3.Verleng BA met AD=AC. Driehoek ADC is gelijkbenig en de basishoeken zijn elk 1/2a, zodat cos1/2a=BD/DC en deze zijn bekend.

kn
maandag 5 januari 2009

 Re: Re: Omrekenen 

©2001-2024 WisFaq