Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omrekenen

a= arcsin 1/3
Wat is dan cos (1/2 a)?
Ik kom er echt niet uit, graag wat uitleg hierover. Dubbele hoek en somformules helpen mij hier niet bij (of ik zie in ieder geval niet hoe).

jan he
Student hbo - zondag 4 januari 2009

Antwoord

Jan,
Als je het persé met formules wilt berekenen dan aldus:Uit
cos2a= 2cos2a-1 volgt dat cosa=2cos21/2a-1,dus cos21/2a=
1/2(1+cosa).

kn
zondag 4 januari 2009

 Re: Omrekenen 

©2001-2025 WisFaq