\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 57763 Re: Re: Omrekenen ik heb hem door. hoek dac is 180-a. hoek adc is hoek acd. noem ik even y. dus 2y = 180- (180-a) dus 2y=a en dus y is 1/2 a. mooi overigens. echter dit werkt als je vraagt naar cos 1/2a. maar hoe zit het dan bij het volgende probleema= arcsin 1/3 wat is cosinus 1/5a of cosinus 1/3 ae.d kan ik deze ook met een driehoek oplossen. ?met vriendelijke groet jan. jan Student hbo - maandag 5 januari 2009 Antwoord Jan,Voor dergelijke hoeken werkt de methode niet. Jammer dus. kn dinsdag 6 januari 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik heb hem door. hoek dac is 180-a. hoek adc is hoek acd. noem ik even y. dus 2y = 180- (180-a) dus 2y=a en dus y is 1/2 a. mooi overigens. echter dit werkt als je vraagt naar cos 1/2a. maar hoe zit het dan bij het volgende probleema= arcsin 1/3 wat is cosinus 1/5a of cosinus 1/3 ae.d kan ik deze ook met een driehoek oplossen. ?met vriendelijke groet jan. jan Student hbo - maandag 5 januari 2009
jan Student hbo - maandag 5 januari 2009
Jan,Voor dergelijke hoeken werkt de methode niet. Jammer dus. kn dinsdag 6 januari 2009
kn dinsdag 6 januari 2009
©2001-2024 WisFaq