Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57317 

Re: Re: Berekenen van een functie die langs alle toppen van een gegeven functie

Ik ken inderdaad de somformule en snap ook wat u daarna doen om op c(sin(x+$\Phi$)) te komen.

Alleen snap ik niet dat je dit ook kan toepassen op een functie als:
a搾os(wt)+b新in(wt) omdat je hier te maken hebt met een cos + een sin term en niet met een sin搾os + een cos新in term.

Als ik ook de functie u(t) en p(t) plot komt er uit dat ze niet gelijk zijn maar een faseverschil tov elkaar hebben:
u(t) = a搾os(-0,5t)+b新in(-0,5t)
p(t) = sqrt(a2+b2)新in(-0,5t+atan(b/a))

Dus ik ben het spoor even bijster.

Djarek
Student universiteit - donderdag 27 november 2008

Antwoord

Dag Djarek,
Maar de a/c en de b/c zijn toch respectievelijk cosinus en sinus functies van F.

In jouw u(t) heb je a搾os... en b新in.., dus je hebt de a en de b verwisselt t.o.v. mijn laatste voorbeeld. Er geldt dan: F=arctan(a/b).
Dan klopt het echt.
In het plaatje van mijn voorbeeld zie je dat tanF=b/a.

Hoop dat het zo duidelijk is.
Groet, Lieke.

ldr
vrijdag 28 november 2008

 Re: Re: Re: Berekenen van een functie die langs alle toppen van een gegeven fun 

©2001-2024 WisFaq