Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52287 

Re: Integreren mbt vat

Ik heb het zo opgelost in maple(is dat ook een goede manier of is het een onzin manier?)



Inhoud:=Int((2^2*pi),x=0..2);

2
/
|
Inhoud := | 4 pi dx
|
/
0

Inhoudd:=subs(Inhoud);

2
/
|
Inhoudd := | 4 pi dx
|
/
0

r0:=value(Inhoudd);

r0 := 8 pi


Hugo F
Student hbo - zondag 30 september 2007

Antwoord

Nee Hugo,
Het komt toevallig ook op 8p uit.
Doe het eens als het vat tot 9 meter hoog is gevuld.
De inhoud is dan 1/2×p×92.
Wat krijg jij er uit??
Maple is een prachtig hulpmiddel, mar je moet er wel de juiste formule instoppen.

ldr
zondag 30 september 2007

 Re: Re: Integreren mbt vat 

©2001-2024 WisFaq