Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren mbt vat

Hallo,

Jullie hebben me al heel goed op weg geholpen. Alleen ik begrijp nog iets niet. Waarom moet je de omwenteling om de y-as vertalen naar een omwenteling om de x-as?
Moet dat per se?

Vr.gr.

Hugo F
Student hbo - zondag 30 september 2007

Antwoord

Hugo,

Een vraag stellen begint met ...goed lezen.
Heb je iets gezien over "reageren" ????

Nu je vraag:
Je hoeft die omwenteling helemaal niet te vertalen naar omwenteling om de x-as.
De reden waarom ik dat heb toegevoegd is omdat in de meeste schoolboeken standaard wordt uitgelegd hoe je inhouden berekent van omwentelingslichamen om de x-as.
Jij leek problemen te hebben met de grenzen als je wentelt om de y-as, vandaar dat ik het naar een meer standaard opgave heb vertaald.

Bij wenteling om de x-as is de fucntie f(x)=Öx.
Grenzen van x:0 tot 4. r=f(x).
Bij wenteling om de y-as is dat f(x)=x2 .
Grenzen van y: 0 tot 4. r=x.

Nog problemen , reageer dan en stel geen nieuwe vraag!

ldr
zondag 30 september 2007

 Re: Integreren mbt vat 
 Re: Integreren mbt vat 

©2001-2024 WisFaq