Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52287 

Re: Integreren mbt vat

Oke ik heb het begrepen, echter ik heb bij wenteling om de y-as als grenzen genomen x = 0 tot 2 is dat ook goed?

Hugo F
Student hbo - zondag 30 september 2007

Antwoord

Hugo,
OK, goed gereageerd, maar dan krijg je een ander antwoord dan bij wenteling om de x-as!
Nog eens:
Bij wenteling om de y-as bereken je de som van alle horizontale schijfjes, met hoogte dh.
Je moet alle schijfjes nemen tussen 0 en 4 op de y-as en dat zijn dan ook de grenzen.
Je integraal wordt:(Ik noem nu maar de verticale as y en niet h, misschien vind je dat makkelijker).

òpr2dy =òpx2dy=òpydy, met grenzen 0 tot 4.
=8p.

ldr
zondag 30 september 2007

 Re: Re: Integreren mbt vat 
 Re: Re: Integreren mbt vat 

©2001-2024 WisFaq