Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51993 

Re: Re: Re: Kleurenpoker met 4 maal 7 kleurenkaarten

ik heb gerekend aan de kans op 7 verschillende en 3 paar en 1 triple de berekeningen zijn als volgt:

7 verschillende:
7 boven 7 * 4 boven 1* 4 boven 1* 4 boven 1* 4 boven 1* 4 boven 1* 4 boven 1* 4 boven 1 / 28 boven 7 = 1,383% klopt dit?

3 paar:
7 boven 3 * 4 * 4 boven 2* 4 boven 2* 4 boven 2* 4 boven 1 / 28 boven 7 = 10,215% klopt dit?

triple:
7* 6 boven 3 * 4 boven 3* 4 boven 1* 4 boven 1* 4 boven 1* 4 boven 1/ 28 boven 7 = 9,08% klopt dit?

volgens de berekeningen is de kans op een triple kleiner dan op 3 paar en een full house, dat vind ik vreemd!

p.s. d
Student universiteit - woensdag 19 september 2007

Antwoord

Beste p.s.

Je doet het goed, behalve dat je bij de berekening van een triple schrijft 7*6 boven 3....
Dat moet izjn 6 boven 4, maar je hebt het blijkbaar wel goed uitgerekend, want je antwoord klopt.
Je vergelijkt het alleen met een fullhouse.
Dat is toch triple+kwartet?
Die kans is zeer klein!
Inderdaad is met dit spelletje de kans op een triple en nog vier verschillende andere kleuren ietsje kleiner dan de kans op drie paren.

ldr
woensdag 19 september 2007

 Re: Re: Re: Re: Kleurenpoker met 4 maal 7 kleurenkaarten 
 Re: Re: Re: Re: Kleurenpoker met 4 maal 7 kleurenkaarten 

©2001-2024 WisFaq