Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52144 

Re: Re: Re: Re: Kleurenpoker met 4 maal 7 kleurenkaarten

ik kon niet uit als het om de totale kans gaat die moet 100% zijn. Ik heb het volgende:

master house=carre+triple 0,014% kans
carre+paar+1 kleur 0,425% kans
2triples+1 kleur 0,567% kans
carre+3 verschillende kleuren 0,756% kans
big house=triple+2paar 1,276% kans
regenboog=7 verschillende kleuren 1,383% kans
triple+4 verschillende kleuren 9,08 % kans
3 paar+1 kleur 10,21% kans
full house=triple+paar+2 verschillende kleuren 13,62% kans
2 paar+3 verschillende kleuren 16,35% kans
paar+5 verschillende kleuren 21,79% kans
-----------------------------------------------------------
totale kans 75,476% kans

terwijl dit 100% zou moeten zijn, kunt u mij verder helpen?
wat zie ik over het hoofd??

p.s. d
Student universiteit - woensdag 19 september 2007

Antwoord

Beste p.s.
Er zit één foutje in wat die missende 25% verklaart:
2 paar + drie verschillende kleuren
Kleuren kiezen:
Voor de paren: 2 uit 7
Voor de drie losse:3 uit 5
Dus (7 boven 2)*(5 boven 3)
Resultaat:
(7 boven 2)(5 boven 3)(4 boven 2)243/(28 boven 7)=0,4086
Dus ruim 40%.

ldr
donderdag 20 september 2007

©2001-2024 WisFaq