Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51430 

Re: Logaritmische vergelijking met verschillende grondgetallen

uw antwoord gaat mij net iets te snel, ik probeer het daarom met een tussenstap. U doet in feite dus dit:

(log(3)+log(x))/ log(2) = (log(2)+log(x))/ log(3)

Voor de rest volg ik u nog steeds niet. Log(x)/Log(3) + log(x)/log(2). Hoe en waarom deze stap? Ik vind logaritmes erg moeilijke onderdeel dus wilt u asjeblieft alle stappen noteren die u maakt. Anders snap ik het niet.

Mvg.

S
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 juni 2007

Antwoord

Beste S,

Mijn excuses, ik ben wel erg slordig bezig: in m'n vorige post moest een plus eigenlijk een min zijn, ik heb het nu aangepast. We herschrijven dus:

(log(3)+log(x))/log(2) = (log(2)+log(x))/log(3)
log(3)/log(2)+log(x)/log(2) = log(2)/log(3)+log(x)/log(3)
log(x)/log(2)-log(x)/log(3) = log(2)/log(3)-log(3)/log(2)

Die laatste regel is wat je nu in m'n vorig antwoord ziet.
In het linkerlid kan je log(x) buitenbrengen, er staan dan:

log(x)(1/log(2)-1/log(3)) = log(2)/log(3)-log(3)/log(2)

Deel nu beiden leden door (1/log(2)-1/log(3)) en je hebt log(x).

mvg,
Tom

td
donderdag 21 juni 2007

 Re: Re: Logaritmische vergelijking met verschillende grondgetallen 

©2001-2024 WisFaq