Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51432 

Re: Re: Logaritmische vergelijking met verschillende grondgetallen

hartstikke bedankt, ik snap nu alle stappen maar die allerlaatste toch weer niet. Hoe deel je dat? en wat is het antwoord? zodat ik mezelf kan controleren.

Mvg.

S
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 juni 2007

Antwoord

Beste S,

log(x)(1/log(2)-1/log(3)) = log(2)/log(3)-log(3)/log(2)

Rechterlid: log(2)/log(3)-log(3)/log(2)
= (log(2)2-log(3)2)/(log(2)(log(3))
= (log(2)-log(3))(log(2)+log(3))/(log(2)(log(3))
= log(2/3)log(6)/(log(2)(log(3))

Dit deel je door: 1/log(2)-1/log(3)
= (log(3)-log(2))/(log(2)log(3))
= log(3/2)/(log(2)log(3))
= -log(2/3)/(log(2)log(3))

Blijft over: -log(6) = log(1/6).
Als log(x) = log(1/6), dan is x = ?

mvg,
Tom

td
donderdag 21 juni 2007

©2001-2024 WisFaq