\require{AMSmath} Logaritmische vergelijking met verschillende grondgetallen Hallo,Ik moet de volgende vergelijking oplossen:2log(3x) = 3log(2x)het eerste wat ik heb gedaan is volgens de formule nlog(b) = log(b)/log(n)Dus:log(3x)/log(2) = log(2x)/log(3) Nu snap ik het niet meer. Kunt u mij er verder mee helpen?Groetjes, S. S Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 juni 2007 Antwoord Beste S,Gebruik nu log(ab) = log(a)+log(b) op log(3x) en log(2x) om de logaritmes in x in één lid te zetten en de rest in het andere lid. Dan krijg je:Nu kan je log(x) buiten haakjes brengen en delen door de coëfficiënt. Eventueel vereenvoudigen.mvg,Tom td donderdag 21 juni 2007 Re: Logaritmische vergelijking met verschillende grondgetallen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik moet de volgende vergelijking oplossen:2log(3x) = 3log(2x)het eerste wat ik heb gedaan is volgens de formule nlog(b) = log(b)/log(n)Dus:log(3x)/log(2) = log(2x)/log(3) Nu snap ik het niet meer. Kunt u mij er verder mee helpen?Groetjes, S. S Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 juni 2007
S Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 juni 2007
Beste S,Gebruik nu log(ab) = log(a)+log(b) op log(3x) en log(2x) om de logaritmes in x in één lid te zetten en de rest in het andere lid. Dan krijg je:Nu kan je log(x) buiten haakjes brengen en delen door de coëfficiënt. Eventueel vereenvoudigen.mvg,Tom td donderdag 21 juni 2007
td donderdag 21 juni 2007
©2001-2024 WisFaq