Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49778 

Re: Zijden van een driehoek bepalen

Dan zou je (3aq2+2aq+a)/(aq2+aq+a)=215/95 moeten doen?

maar ik kom geen tweedegraadsvergelijking uit

Kevin
2de graad ASO - maandag 19 maart 2007

Antwoord

Nog even volhouden... De a valt nu weg. En als je dan de noemer naar rechts haalt begint het er echt op te lijken. Ik kon het niet meer laten, dus ik heb hem even uitgewerkt. Hij komt heel mooi uit. Maar dat had je docent natuurlijk wel voor gezorgd. De oplossing staat hieronder, maar je hoeft natuurlijk niet te spieken....

.
.
.
.
.
.
.
(3aq2+2aq+a)/(aq2+aq+a)=215/95 dus (3q2+2q+1)/(q2+q+1)=215/95 dus (3q2+2q+1)=(215/95)(q2+q+1) dus (3-(215/95))q2+(2-(215/95))q+(1-(215/95))=0 dus (70/95)q2+(-25/95)q+(-120/95)=0 dus 70q2-25q-120=0 dus 14q2-5q-24=0 dus q=(5+-37)/28 dus q=42/28=3/2 en de rest lukt wel.

os
maandag 19 maart 2007

©2001-2024 WisFaq