Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49214 

Re: Cyclometrische functies

Je hebt nu sin(a+b) = ...........
a+b = arcsin(..................)

Deze laatste stap vind ik erg lastig. Ik krijg het niet voor elkaar om het antwoord dat ik krijg bij sin(a+b) =....., om daar arcsin van te maken..

Stefan
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 februari 2007

Antwoord

Ik begrijp je probleem niet goed, maar je moet eerst en vooral onderscheid maken tussen a en b enerzijds en a en b anderzijds.
a en b zijn sinus-waarden en a en b zijn hoeken.

Je kent de definitie : sin(a)=a Û arcsin(a) = a

Ik veronderstel dat je gevonden hebt dat
sin(a+b) = aÖ(1-b2) + bÖ(1-a2)
Volgens de bovenstaande definitie is dan :
a+b = arcsin(aÖ(1-b2) + bÖ(1-a2))
en vermits arcsin(a)+arcsin(b) = a+b ....

LL
woensdag 14 februari 2007

 Re: Re: Cyclometrische functies 

©2001-2024 WisFaq