Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49228 

Re: Re: Cyclometrische functies

Oke ik heb de formules van arcsin en arccos nou opgelost, maar wat ik nog niet begrijp is hoe ik de volgende somformule voor de cyclometrische functies af moet leiden:

arctan(a)+arctan(b) = arctana+b/1-ab
Ik snap dit niet echt omdat je voor tangens niet echt een somformule hebt waar mee je kunt beginnen zeg maar. Dit kon wel bij sinus en cosinus.. help mij alstublieft..
bij voorbaat dank

Stefan
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 februari 2007

Antwoord

Je kunt precies dezelfde procedure volgen met
arctan(a)=a en arctan(b)=b

Gebruik dan de formule : tan(a+b) = [tan(a)+tan(b)]/[1-tan(a).tan(b)]

LL
woensdag 14 februari 2007

 Re: Re: Re: Cyclometrische functies 

©2001-2025 WisFaq